• Gemakkelijk bestellen en afhalen in de winkel
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 75 (NL)
  • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
  • Persoonlijk advies in onze winkel
Nederlands
Duits
menu
0
Vandaag geopend van 08:00 tot 20:00

Overgewicht bij honden

Overgewicht bij honden is een veelvoorkomend probleem. Overgewicht kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Voorbeelden van gezondheidsproblemen als gevolg van overgewicht zijn problemen met de vacht, hart- en longproblemen, meer kans op suikerziekte en problemen met de blaas, meer bot- en gewrichtsproblemen, een slechte conditie en zelfs een verkorting van de levensverwachting.

Oorzaken overgewicht

Overgewicht wordt vaak veroorzaakt door te veel eten of erg ongezond eten in combinatie met te weinig beweging. Voeding die niet verbruikt, zal als vet worden opgeslagen waardoor het gewicht van het dier toeneemt. Ook naarmate het dier ouder wordt zal de kans op overgewicht toenemen. Net zoals bij mensen hebben oudere dieren minder voedingsstoffen nodig, onder andere omdat ze minder actief zijn. Als ze dan evenveel eten als in hun jongere jaren, zal alles wat niet gebruikt wordt als vet worden opgeslagen.

Daarnaast kan overgewicht ook een aandoening als oorzaak hebben, een traag werkende schildklier bijvoorbeeld kan leiden tot een langzamere voedsel verbranding waardoor het gewicht toe zal nemen. Ook zijn er rassen die sneller overgewicht zullen krijgen, denk hierbij aan Labradors of Beagles, dit komt omdat ze hier een genetische aanleg voor hebben.

Een gezond gewicht met Zooveel voor Dieren

Heeft jouw hond overgewicht of wil je overgewicht bij jouw hond voorkomen? Bij Zooveel voor Dieren kan jij altijd langskomen om jouw hond te komen wegen. Onze medewerkers helpen je graag om vast te stellen of jouw hond op gewicht is of te veel, of te weinig weegt. Vervolgens zullen we samen bedenken hoe we het ideale gewicht voor jouw hond kunnen bereiken of behouden, met tips over voeding, beweging en regelmatige controles van het gewicht. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat jouw hond op een gezond gewicht zit en zo fit mogelijk door het leven kan gaan!